ארץ עיר התחדשות עירונית
להתחדש במה שטוב למשפחה: ארץ עיר התחדשות עירונית
התחדשות עירונית מחיה מחדש את מרכזי הערים על ידי הורדה של בניינים ישנים שזקוקים לשדרוג ובעזרת בנייה מחדש מפריחים את כל הסביבה, זהו תהליך של תכנון חדש, בינוי חדש, בהסתמך על צורכי ציבור, לרבות בניית גינות, גני ילדים, בתי ספר – וכל מה שמתבקש. כך, אוכלוסייה רעננה יכולה להתאכלס באזורים הכי מבוקשים בעיר.
רפי גרוסנס, מבעלי חברת 'ארץ עיר' מדגיש כי היתרון המשמעותי בהתחדשות עירונית הוא החיבור לאזור קיים ומבוסס עם תשתיות תחבורה קיימות ונוחות, מסגרות חינוך לילדים, אווירה קהילתית, תשתיות דת כמו בתי כנסת ומקוואות ועוד.
בעלי הדירות הקיימות מרוויחים בגדול – בית רחב ידיים, בניין חדש ומפואר, צנרת תקינה, מעליות ועליה משמעותית בערך הנכס שלהם.
הרוכשים החדשים מרוויחים בית חדש בפרויקט יוקרתי, בשכונה מבוססת עם מרקם קהילתי איכותי, שכנים כלבבם ואיכות חיים מבורכת.
מי אנחנו, ארץ עיר?
חברת 'ארץ עיר' יוזמת ומוציאה לפועל פרויקטים שונים בהתחדשות עירונית בכל רחבי הארץ, עם דגש על שירות וליווי צמוד לבעלי הדירות לאורך כל הדרך.
אנו מנהלים מגוון רחב של פרויקטים בשלבים שונים בהתחדשות עירונית- משלב ההיתרים ועד שלב הבניה.
ב'ארץ עיר' קיימת מחלקת תכנון רחבה בתוך החברה אשר תפקידה לתכנן ולקדם את הפרויקטים במהירות ויעילות.
היתרונות שלנו: שקיפות ושירות. איתנות פיננסית. יעילות וניסיון.
התחדשות עירונית בתקופת הקורונה
שנת 2020, הייתה שנה מטלטלת במיוחד, הכלכלה הגיעה לשפל חסר תקדים, האנשים המבוגרים והזקנים נותרו בודדים בביתם והבלתי נודע אפף את כולם.
לא רק שההתחדשות העירונית לא עוצרת, אלא שממש אין ברירה להמשיך אותה ובזריזות. הסיבה העיקרית היא שתמ"א 38 תפקע בשנת 2022 שכבר אינה רחוקה כפי שנדמה – מרבית המועדים שנקבעו בתוכניות לא הוארכו, למעט הארכות טכניות בהליכים שונים. אמנם פגישות פרונטליות ברשויות כמעט ואינן מתקיימות, אך אין מניעה לקיים פגישות באמצעים דיגיטליים ברשויות, בוועדה המקומית לתכנון ובניה, בוועדות ערר, בישיבות מקצועיות עם העיריות וכיו"ב. היתרים מונפקים, והחלטות בוועדות התכנון ניתנות גם בימי קורונה. חלק מהתהליכים איטיים יותר כתוצאה מהמגבלות, ומנגד, חלק דווקא זריזים יותר. גם מועדים שנקבעו בהסכמים פרטניים מחייבים את העוסקים במלאכה להתקדם.
ניתן לראות כי למרות הקיפאון שאחז את המשק, המדינה עודדה את תחום הבניה להמשיך למרות הקשיים וההגבלות, מתוך ראיה למרחוק והבנה כי המדינה זקוקה לפתרונות דיור בדחיפות.
בתקופה זו, חשוב עוד יותר לתת דגש על האוכלוסייה בסיכון – בעלי דירות קשישים או גלמודים, שמתקשים להתנהל במתכונת דיגיטלית של פגישות זום ומיילים, ואינם יכולים לשבת לפגישות מסודרות עם נציגי הדיירים ואפילו עם בני המשפחה הקרובים כדי לדון בהצעה ובהתפתחות.
המפתח - תקשורת
אם אין תקשורת טובה בתהליך ההתארגנות של בעלי דירות, דברים שאמורים "לרוץ", עלולים להיתקע. התקשורת מייצרת אמון בתהליך, מעבירה מידע בין בעלי הדירות וגם מחזירה מידע מטעמם לנציגות שלהם ולעורכי הדין שלהם.
שקיפות מלאה מקטינה את האפשרות של מתן טובות הנאה נסתרות. דווקא בתקופות של ריחוק חברתי, ערכה של התקשורת מתעצם, וכידוע, הדרכים לתקשר לא נעלמו אלא השתכללו. דוא"ל, קבוצות ווטסאפ והודעות תפוצה, שיחות טלפון, וגם מפגשים מצומצמים, אפילו אם לעיתים רחוקות יותר.
אנו, בחברת 'ארץ עיר', דואגים כי על נציגות בעלי הדירות חלה כמעט חובה לנהל שיחות טלפון רבות עם בעלי הדירות, להסיר חששות, להבהיר מדוע ישנו צורך להמשיך את התהליך ולא לחכות לסוף תקופת הקורונה וכו'. הפרדוקס הוא כמובן שהאנשים שהכי זקוקים מבחינה סטטיסטית לטכנולוגיה בתהליך, כי הריחוק החברתי לרוב חשוב להם יותר מבחינה בריאותית, הם אלה שהכי נרתעים מכל הפתרונות החדישים שמחליפים את צורת התנהלות שרווחה שעבר.
תהליך של פרויקט התחדשות עירונית – בין אם זה פרויקט מסוג תמ"א 38 ובין אם זה פרויקט מסוג 'פינוי בינוי' – אורך זמן, התמודדות נכונה עם 'דייר סרבן', היא אבן דרך לתהליך מהיר יותר עד לקבלת היתרי בניה.
כדי לצמצם את מספר הדיירים המתנגדים, 'ארץ עיר' מנהלת מראש דרכי פעולה ממוקדים תוך חשיבה כיצד ניתן לצמצם ואף למנוע את מוקדי החיכוכים וקבלת חתימות מכלל דיירי המתחם.
חשוב להכיל את הסרבנות הראשונית של מבוגרים ומתקשים טכנולוגית בתהליכי התחדשות עירונית שעוברים לשיחות וידאו, כאשר נתקלים בהססנות ובחשדנות, ולתמוך בהם. לסייע ככל הניתן לשימוש בטכנולוגיה (הסברים ברורים וקלים איך להשתמש בתוכנה, ליווי טלפוני במידת הצורך ועוד)
הפגישות עם בעלי הדירות חייבות להיות מתוכננות לפי תוכן מסודר, על מנת שתהיינה יעילות, עם כל המסמכים שנדרשים להצגה בשיחה במצב מוכן לשימוש ולהצגה במסגרת הדיון. תיעוד הפגישות בכתב (גם אם מוקלטות) חשוב לצורכי מעקב, עדכון משתתפים חסרים וטיפול שוטף. ומה אם כל זה לא מספיק?
אסור לוותר על בעלי הדירות שמתקשים. הם צריכים להיות שותפים לתהליך וזהו תנאי להצלחתו. כשהם אומרים "איני יכול להשתמש בתוכנה ולכן לא אשתתף", ו"ככה לא מקבלים החלטות", חשוב לא לעצור, לא להתייאש, אבל בעיקר, להיות אדיבים ורגישים.
אנו, ב'ארץ עיר' מאמינים כי כינוס בעלי דירות הוא תהליך הכרחי בהתחדשות עירונית, החל מהתנעת התהליך ודרך כל קבלת ההחלטות. לא מעטים נרתעים משיחות וידאו ונתקלים בסירוב להשתתף בשיחות וקידום תהליך.
בעלי דירות צריכים להיות שותפים לתהליך וזהו תנאי להצלחתו. לא מוותרים על דיירים, ודאי שלא מבוגרים; ככל שניתן לפנות לשכן או צאצא של דייר המתקשה שיסייע לו להתחבר, להאזין ולהשתתף (תוך שמירת ריחוק חברתי מתאים), הרי פתרנו את הבעיה.
שיחות וידאו בהתחדשות עירונית מביאות קשיים ואתגרים, אך ניצול נכון של כלי העבודה – והבנה של היתרונות הטמונים בהם – מביאה לקידום יעיל ונכון של התהליך ואין לחשוש ממנו.
ויש גם כמה טיפים, מגוון כלים למקסום פגישות אונליין
לסיכום, מגוון כלים למקסום פגישות אונליין
הכנת החומר
קבעו נקודות לשיחה בפגישה, תנו עדיפות לנקודות חשובות והכינו מראש את המסמכים הנדרשים להצגה בזמן השיחה באופן ברור ומסודר על מנת למקסם את הזמן.
"זמנים זה קודש"
הקפידו להגיע לפגישה בזמן, הכינו את התשתיות ווודאו שהכל עובד כשורה. המתנה במחשב/טלפון לשיחת וידאו פחות נעימה מהמתנה משותפת במקום מפגש, ואיחור של המזמינים מקרין זלזול.
תיעוד
ברוב התוכנות ניתן להקליט את הפגישה, ולהעבירה לאלה שנבצר מהם להשתתף בה. אך זה לא מספיק וחשוב לייצר סיכום פגישה עם משימות ולהפיצן במייל / להדפיס לדיירים שמתקשים להשתמש באמצעים טכנולוגיים.
היו תמציתיים – מנעו רעשי רקע:
חשוב להיות תמציתיים בשיחת וידאו כדי לא לייגע ולאבד את ריכוז המשתמשים. כמעט כל רעש רקע טורדני, ובוודאי שריבוי דוברים בו זמנית, עלול לגרום לחוסר ריכוז. לכן מנהל/ת השיחה יבהירו את חשיבות השקט, ידאגו למצב Mute של המשתתפים, אשר יתבקשו בנימוס לבטל את ההשתקה רק כשרוצים ואמורים לדבר.
המפלט האחרון: למען המתקשים ביותר, מומלץ לאפשר מקום מפגש, כגון אולם כנסים קטן, שבו תוצג שיחת הווידאו על גבי מסך גדול, וייפגשו בו מספר אנשים במקביל (בכפוף לתו הסגול).
לסיכום, הרווח הגדול של בעלי הדירות בהתחדשות עירונית מגיע יחד עם החשש של חלק גדול מבעלי הדירות מסיבות שונות, אנו בארץ עיר התחדשות עירונית מאמינים כי העבודה המשותפת בין הדיירים לנציגים ובין הנציגים לצוות החברה והאימון בין כל הצדדים, תורמים רבות להצלחת הפרויקט המשותף מתוך חשיבות על ההתנהלות בצורה חכמה וברגישות.