הבניין שלכם ישן? /// החדרים קטנים לכם?/// רוצים להתקדם לבית חדש ללא עלות?
פינוי בינוי בירושלים זה הפתרון שלכם!
פינוי בינוי בירושלים
פינוי בינוי היא תכנית שאושרה על ידי ממשלת ישראל במסגרת המאמצים להוביל מהלכים משמעותיים של התחדשות עירונית ברחבי הארץ.
בירושלים, קיים מחסור חמור בדיור בשל הריבוי הטבעי באוכלוסייה והמחסור ההולך וגובר בקרקעות פנויות בעיר.
עיריית ירושלים יוזמת מהלכים שונים כדי להגדיל את היצע הדיור בירושלים, לשפר את בטיחות המבנים ועמידותם, לתת מענה לזוגות צעירים ולחדש את פני השכונות ברחבי העיר בהשקעה של ייזום ופיתוח פרויקטים של 'התחדשות עירונית' ו'פינוי בינוי' ברחבי העיר.
בתחום הנרחב של 'פינוי בינוי', ירושלים נחשבת לעיר בעלת פוטנציאל רב עבור פרויקטים של פינוי בינוי, בעיקר בשכונות הממוקמות בדרום העיר כדוגמת ארמון הנציב, תלפיות, קריית מנחם ועוד, אך גם בשכונות צפוניות כדוגמת רמות ונווה יעקב.
באמצעות התחדשות עירונית, ניתן לחזק מבנים קיימים מפני רעידות אדמה, להוסיף ממ"דים על מנת לתת הגנה טובה יותר לדיירים, להגדיל את שטח הדירות הקיימות, לשפר את התשתיות הפיזיות של הדירות הקיימות ולפתח את חזות המרחב הציבורי.
לסיכום, המפתח להצלחה של פרויקטים ב'פינוי-בינוי' הוא התארגנות התושבים.
אשר היוזמה באה מהשטח, זוהי חובת המערכת העירונית לתת לתושבים את כל התמיכה שהם זקוקים לה, על מנת שהפרויקט ייצא לפועל.
ירושלים היא העיר הראשונה בה הוקמה מנהלת התחדשות עירונית ומקודמות בה תכניות 'פינוי בינוי'.
כולם מרוויחים
במסגרת מיזמי פינוי בינוי בישראל, מבוצעת הריסה מוחלטת של המבנה הישן ובמקומו מוקם מבנה חדש.
המבנה החדש לא מחליף את הישן אחד לאחד, אלא יכלול מספר יחידות דיור נוספות בראש הבניין. בצורה זו, ניתן לייצר כמות גדולה של יחידות דיור נוספות, במבנים חדשים ומודרניים, מבלי "לבזבז" שטח של קרקע נוספת, ומכאן הערך המרכזי של תכנית פינוי בינוי בירושלים.
גולת הכותרת מצד הדיירים בפרויקט פינוי בינוי הוא הרווח במגורים בדירה חדשה הגדולה בכ30% מהדירה הקודמת, ללא הוצאות כלל!
מאחר ועלויות הבניה בירושלים גבוהות משמעותית ממחירי בניה בשאר אזורי הארץ, הרווח של הדיירים הירושלמים גבוה יותר.
בפרויקט פינוי בינוי, הדייר אינו מוציא כספים בכלל! כל ההוצאות הנלוות כמו עורך דין, מעבר דירה, שכירויות בתקופת הבניה, פיקוח בניה, תכנון, עיצוב פנים ועוד, ממומנות על ידי היזם שמרוויח ממכירת הדירות החדשות הנוספות בבניין החדש לצד עיריית ירושלים שמרוויחה פיתוח שטח ושיפור פני העיר, מתחמי חניה מסודרים, בטיחות, פתרונות דיור והגירה חיובית לעיר.
תחום ההתחדשות העירונית בירושלים נמצא בתנופה אדירה והפוטנציאל הוא הכפלת הכמות הנוכחית.
ירושלים מובילה בתכניות התחדשות עירונית המאפשרות הוספת אלפי יחידות דיור חדשות בשכונות העיר, חיזוק השכונות וצמיחתן. מדובר בבשורה משמעותית למשפחות צעירות שיוכלו לרכוש דירה בירושלים ולבנות בה את ביתם.
תכניות ההתחדשות העירונית הן נדבך אחד מפעולות העירייה לשדרוג איכות החיים בשכונות ובעיר כולה – לרווחת התושבים והפיכת ירושלים כעיר אטרקטיבית לזוגות צעירים.
לסיכום, התחדשות עירונית בירושלים מהווה התפתחות משמעותית בתהליך ההתחדשות של ירושלים בכמה משורים בו זמנית; שדרוג הבינוי ותוספת היצע של דיור איכותי, שיפור והתחדשות המרחב הציבורי ושדרוג רמת השירותים העירוניים במתחמים הוותיקים של העיר.
מהו היקף הפרויקטים של פינוי בינוי בירושלים?
בשנת 1998 חוקקה הכנסת את חוק פינוי בינוי בהנחיית משרד הבינוי והשיכון ובשנת 2005 נחקק גם חוק תמ"א 38, המיועד לחיזוק וחידוש מבנים ומהווה גורם חשוב נוסף בתהליכי ההתחדשות העירונית בישראל.
בשנת 2014, יזמה עיריית ירושלים תכנית נרחבת הכוללת 2,000 יחידות דיור מאושרות ועוד 10,000 יחידות דיור בשלבי תכנון וזאת על מנת לענות על צרכי האוכלוסייה המתרחבת בעיר.
בתוך כך, החלו הפרויקטים של פינוי בינוי לצוץ בכל רחבי העיר ובמיוחד במהלך שלוש השנים האחרונות, בהן ניתן לזהות עלייה משמעותית של היקף הפעילות בתחום זה.
במסגרת תכנית פינוי בינוי ירושלים, מבוצעים כיום למעלה מ-40 פרויקטים המקודמים ברחבי העיר, ואלו כוללים 10,730 יחידות דיור, כאשר מדובר בקפיצה של כ-350% משנת 2014 במספר יחידות הדיור הנמצאות בתהליכי תכנון לפינוי בינוי בירושלים.
בירושלים, קיימים מבנים רבים המוגדרים כמבנים לשימור ובעלי הנכסים אינם יכולים להרחיב את דירתם או להשביח את הנכס. בבניינים מעין אלו, ניתן לבצע פרויקטים של 'פינוי בינוי' בהתאם להוראות העיריה לשימור חזות המבנה החיצוני כדי שבעלי הנכסים יהנו גם הם מהשבחת הנכס ללא הוצאות כלל ולהתגורר במתחם משומר ויוקרתי.
עיריית ירושלים מקדמת בדרכים שונות מיזמי התחדשות עירונית ומהווה פורצת דרך בארץ בזכות מיזמים לעידוד את היזמים והתושבים לחידוש פניה של ירושלים במתווה בו כולם רק מרווחים.
לסיכום, עיריית ירושלים מאמינה כי תחום ההתחדשות העירונית מהווה את אחד הכלים המרכזיים להגדלת היצע הדיור בבירה ולחידוש יחידות דיור ישנות, תוך ניצול יעיל יותר של הקרקע.
התחדשות עירונית באמצעות "פינוי-בינוי" היא הזדמנות פיזית וחברתית ליצירת סביבת מגורים איכותית, נעימה, חווייתית וקהילתית עם שירותים חברתיים משודרגים.
התכניות לחידוש תשתיות עירוניות מובילים לסטנדרט מגורים גבוה שתואם צרכים עכשוויים, ליצירת מרחב ציבורי איכותי יותר, לפתרון בעיות תנועה וחנייה ולשיפור משמעותי של איכות החיים בעיר, לרבות במתחמים המצויים בשכונות במצב סוציואקונומי נמוך ובשכונות בעלות תשתיות ישנות.
כיצד ניתן להשתלב בתכנית פינוי בינוי בירושלים?
פינוי בינוי בירושלים הוא סטטוס שמעניק משרד הבינוי והשיכון לאזורים שונים בכל רחבי הארץ.
על מנת שהבניין בו אתם מתגוררים יהיה זכאי לתכנית זו, עליו להיות תחילה ממוקם באזור שזכה בסטטוס כזה על ידי משרד הבינוי והשיכון. במידה וסטטוס כזה אכן הוענק לאזור מגוריכם, לא יעבור זמן רב עד שתתחילו לקבל פניות מיזמים שונים, חברות לניהול פרויקטים נדל"ניים ואפילו מתווכים המתמחים בתחום של פינוי בינוי בירושלים ומעוניינים לנהל עבורכם את התהליך כולו.
הדבר החשוב והמרכזי שיש להבין הוא שזכאותכם לתכנית תלויה בראש ובראשונה בהחלטה של משרד הבינוי והשיכון ולאחר מכן יהיה עליכם גם לעבור תהליך של גיבוש הסכם עם היזם המבצע וכמובן להשיג את ההסכמה של כל דיירי הבניין.
אם אתם מתגוררים בשכונות הבאות, יש לכם סיכוי טוב להשתלב בפרויקט פינוי בינוי בירושלים: קריית יובל, קריית מנחם, תלפיות, ארמון הנציב, קטמונים, בית הכרם, רמות ונווה יעקב ועוד.
גם אתם, הדיירים, יכולים להתאגד יחד ולהחליט כי ברצונכם לבצע פינוי בינוי.
כל שעליכם לעשות, הוא ליצור עמנו קשר ואנו נערוך את כל הבדיקות עבורכם לבדיקת זכאותם לפינוי בינוי ובאפשרויות העומדות בפניכם להתחדשות עירונית בבניין שלכם.
במקרה כזה, התהליך מתבצע באופן מעט שונה, אנו מגישים טופס בקשה לביצוע התחדשות עירונית חתום בידי נציגות הדיירים או 51% מבעלי הנכסים בבניין ובמקביל עורכים עם נציגי הבניין חוזה מפורט הכולל את התחייבותנו לביטחון הדיירים וההטבות בעסקה (תוספת אחוזי בניה, מרפסת סוכה, מחסן, חניות וכדו')
לאחר קבלת אישור עקרוני וחתימת החוזה, אנו מתקדמים לקבלת היתר בהתאם לשלבים שיפורטו להלן.
לסיכום, חברת 'ארץ עיר' המתמחה בייזום, ניהול ושיווק מיזמי נדל"ן בישראל ובירושלים בפרט, מציעה ללקוחותיה שירותי ייעוץ, ליווי וניהול מלא לפרויקטים של פינוי בינוי בעיר.
שלבי הביצוע בדרך לפרויקט
פינוי בינוי בירושלים
שלב 1
משא ומתן
עד 6 חודשים
- הצגת הצעה ראשונה לנציגות הדיירים לצרכי מו"מ.
- מינוי וועד פעולה על ידי האסיפה הכללית בבניין לצרכי ניהול מו"מ לא מחייב מול היזם.
- מינוי עו"ד מטעם הדיירים במימון מלא של היזם – הבחירה היא של הדיירים והיזם רק גורם מממן בנדון.
- קביעת מפרט טכני מפורט על ידי נציגות הדיירים ואישור תכניות תמורה לכל דירה.
- הגשת טיוטת חוזה מפורטת לאישור הדיירים.
- חתימת חוזה בין היזם לכל אחד מהדיירים – מדובר בחוזה אחיד לכלל הדיירים.
שלב 2
אדריכלות ותכנון
24-30 חודשים
מיום חתימת ההסכם
- הכרזה על מתחם פינוי בינוי ממשרד השיכון.
- גיבוש תכנון מפורט עם הדיירים.
- הכנת תכניות מפורטות להגשה לרבות תכניות.
- קונסטרוקציה, תנועה ועוד.
- אישור תב"ע.
- הגשת בקשה להיתר.
- היתר.
שלב 3
פינוי בינוי והקמה
18-24 חודשים
מיום תחילת העבודה
- פינוי לדירה זמנית בליווי אישי של עובדי החברה.
- הובלת התכולה על חשבון החברה.
- הריסת הדירות הקיימות.
- יסודות ושלד חדשים.
- תשתיות חשמל מים וביוב.
- עבודות פנים.
- עבודות גמר לרבות עיצוב פנים.
- טופס 4.
- רישום צו הבית המשותף והצמדת השטחים החדשים לבעלי הדירות הקיימות.
- אכלוס.