האם גם אצלכם הצנרת חלודה? והבניין ישן? // חוששים מרעידות אדמה?
// רוצים להרחיב את הבית ללא הוצאות כספיות? // קומה גבוהה, בלי מעלית? // הבית צפוף?

תמ"א 38 זה הפתרון שלכם!

מה זה תמ"א 38?

במדינת ישראל קיים איום ממשי של רעידת אדמה בדרגות חומרה גבוהות, העלולה להסב נזק למבנים ולנפש. חיזוק מבנים כנגד רעידות אדמה, יצמצם את הסיכונים וישמור על שלמות ביתכם ובני משפחתכם. תמ"א 38 – תכנית ממשלתית שנועדה לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה תוך מענה למשבר הדיור החמור באמצעות הוספת יח"ד חדשות למגורים.
על מנת לעודד מיזמים אלו, מעניקה המדינה ליזמים ולבעלי דירות העומדים בתנאים שונים, קשת רחבה של זכויות בניה והטבות נוספות בתחומי התכנון, הבניה והמיסוי.

התקן הישראלי לבניית מבנים עמידים בפני רעידות אדמה (ת"י 413) נכנס לתוקף בשנת 1975, אך לפי הערכות – רב המבנים שנבנו בישראל עד 1980 אינם עמידים בפני רעידות אדמה וקיים חשש גדול, כי במידה ותתרחש רעידת אדמה בישראל, יגרום הדבר להתמוטטות מבנים רבים ולאלפי הרוגים.

אי עמידות המבנים בפני רעידת אדמה היא בעיה לאומית, וכדי לתת מענה למאות אלפי תושבים המתגוררים במבנים ישנים, אשר אינם יכולים לממן את עלויות החיזוק הגבוהות, יזמה המדינה את חוק 'תמ"א 38' המעניקה לקבלנים תמריצים כלכליים לחיזוק מבנים על ידי הענקת זכויות בניה מוגדלות, קיצור הליכים לקבלת היתר בניה והטבות מס.

פנו אלינו בארץ עיר עוד היום לבדיקת זכאותכם לתמ"א 38

באמצעות פרויקט 'תמ"א 38', תיהנו מהרחבת הדירה בחדר נוסף לצד מרפסת סוכה וחניה, מחיזוק יסודות הבניין, לובי, מעלית וחזות יפה וחדשנית לבניין ללא עלות כלל!!

ההזדמנות הכלכלית

חשוב לזכור כי פרויקט תמ"א 38 אינו רק הזדמנות לחיזוק מבנה מפני רעידות אדמה, אלא גם הזדמנות נדל"נית יוצאת דופן וכדאית במיוחד לשדרוג והעלאת ערך הנכס שלכם. לשכת השמאים בדקה ומצאה, כי בבניינים בהם בוצע פרויקט תמ"א 38, ערך הדירה עלה בכ 30%.
אנו, בחרת 'ארץ עיר' מציעים לכם ליהנות משלל אפשרויות שיפוץ, כולל תוספות בניה בהתאם לאופי הפרויקט: הוספת ממ"ד, מרפסת סוכה, חיפוי קירות מבנה חיצונים ושיפוץ חדר המדרגות ולובי הבניין.
בפרויקט תמ"א 38, המרכיב העיקרי בהצלחה הינו היזם שעומד מאחוריו; המקצועיות, האמינות, הזמינות והעקביות הם המרכיבים המשלבים יחד את התמהיל החזק לפרויקט מצליח.
חברת ארץ עיר תמ"א 38 מציעה לכם ליהנות מהסטנדרט הגבוה ביותר, מחוסן כלכלי, ניסיון ועשיה ברוכה.

זכאות תמ"א:

מי זכאי לתמ"א 38?

  • בניין שנבנה לפי היתר בניה שהוצא לפני 1 בינואר 1980
  • קבל אישור מהנדס, שהבניין לא נבנה על פי תקן ישראלי 413
  • בניינים שנבנו לאחר 1.1.08 וקבלו אישור מהנדס שלא נבנו עפ"י ת"י 413, זכאים לתמ"א ללא תוספת זכויות בנייה

מי אינו זכאי לתמ"א 38?

  • מבנים שנבנו לאחר 1 בינואר 1980
  • מבנים הפטורים מת"י 413: מבנים עד 2 קומות בשטח של עד 400 מ"ר, מבנים שאינם מאויישים רב הזמן (מחסנים)
  • מבנים המיועדים להריסה
תמ"א 30 חברת ארץ עיר

הליכים:

מסלול תמ"א 38 מאפשר קבלת היתר בנייה לחיזוק מבנה ללא צורך בהכנת תכנית מפורטת.

קבלת זכויות בנייה מכוח התוכנית, כפופה לאישור הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה. זאת, כדי למנוע פגיעה אפשרית בחזות העיר או ברווחתם של תושבי האזור.

אולם, הסירוב לאישור תכנית תמ"א 38 אינו יכול להינתן אלא בגלל "טעמים מיוחדים" ולא בגלל שיקולים תכנוניים רגילים. לנו, בחברת 'ארץ עיר' ניסיון מעשי בקיצור הליכים וקבלת היתרים בפרק זמן קצר מהרגיל בפרויקטים מסוג תמ"א 38, גם באזורים רגישים לקבלת היתרי בנייה.

אפשרויות הבנייה במסגרת התמ"א

  • חיזוק המבנה בלבד, ללא תוספות בנייה.
  • סגירה ומילוי של העמודים בתחתית הבניין לבניית דירות חדשות או להרחבת הדירות שבקומה הראשונה.
  • זכויות בנייה בשטח של 2 קומות: בניית דירות חדשות בגג הבניין, הרחבת שטח הקומה שמתחת או הקמת אגף נוסף לשם בניית דירות חדשות
  • הקמת קומה חלקית נוספת בשטח של עד מחצית משטח הקומה שתחתיה להוספת יחידות דיור או להרחבת הדירות בקומה התחתונה.
  • הריסה ובניה – תיקון לתמ"א 38 המאפשר לבנות את הבניין מחדש לפי זכויות הבניה של התוכניות החלות במקום בתוספת זכויות הבניה אותן ניתן לקבל מכח התמ"א.

שיפוץ הבניין והרחבת יח"ד הקיימות:

  • חיזוק המבנה והרחבה של יח"ד עד 25 מ"ר ברוטו לכל דירה
  • התוספת לכל דירה חייבת לכלול ממ"ד (12 מ"ר ברוטו ו9 מ"ר נטו)
  • מרפסות חדשות (אפשרי)
  • הוספת מעלית – גם באופן החורג מקווי הבנייה הרגילים של הבניין
  • חניה – פתרונות חניה לדירות החדשות והשלמת חניות עבור הדירות הקיימות
  • עיצוב בניין בהתאם לעיצוב הקיים

חיזוק בתים משותפים במסגרת תמ"א 38

בעלי הדירות בבניין המשותף הם האחראים לחיזוק המבנה.

בעלי הדירות יכולים לממן את חיזוק הבניין מכספם וליהנות מהכנסות ממכירת הדירות החדשות שיבנו מכח זכויות תמ"א 38 באופן שווה לפי יחס ההשקעה, או לפנות ליזם שיבצע את כל התהליך החל מקבלת הסכמת הדיירים, הכנת בקשה להיתר בניה, קבלת היתרים מהוועדות המקומיות לתכנון ובניה, מימון הבניה והניה בפועל.

ה'יזם' מקבל בתמורה את הדירות החדשות שבנה מכח התמ"א.

הזרוע היזמית בחברת 'ארץ עיר' יוזמת פרויקטים מסוג תמ"א 38 ברחבי הארץ, הדיירים נהנים משקט נפשי בידיעה הבניין שלהם בידיים טובות.

הצוות המקצועי והנמרץ של חברת 'ארץ עיר' דואג להסכמת הדיירים, לתכנון הטוב ביותר של התוספת לכל בניה, קבלת היתרים והבניה בפועל.

כחברה ששמה את טובת הדיירים בראש, ההסכם כולל הטבות נוספות כמו שיפוץ חדר המדרגות, הוספת מעלית, שיפוץ הלובי וכדו'

בנוסף, החברה מבצעת שיפוץ לחזית הבניין ותוכנית גינון לשיפור חזות הבניין

הסכמת הדיירים

על פי חוק, על מנת לבצע עבודות שיפוץ בבניין מגורים קיים, יש ראשית להשיג את הסכמתם של לפחות שני שליש מהדיירים (66%), כאשר במידה וזו אינה מושגת, לא ניתן לבצע את עבודות החיזוק. במקרה של הריסה ובנייה מחדש יש להשיג את הסכמתם של 80% מבעלי הדירות.

עם זאת, קיימים מקרים רבים בהם, חרף השגת ההסכמה בהתאם לדרישות החוק, קיים מיעוט, ולעיתים אף דייר אחד, אשר מתנגד בתוקף לביצוע התוכנית. ההתנגדות יכולה להיות רלוונטית, לדוגמה מקרה בו בעל דירה מסוימת, נפגע מהתכנון יותר משאר בעלי הדירות האחרות והיזם אינו מוכן לפצות אותו באופן הוגן. דוגמה למקרה כזה יכולה להתרחש בדירת קרקע בה צריך להעביר פיר מעלית וכתוצאה מכך, להזדקק לשטח מסוים מתוך הדירה. ברור שבעל דירה כזו, נפגע יותר מהפרויקט ולכן, ייתכן שההתנגדות תתקבל.

התנגדויות לא רלוונטיות, יכולות להיות מסוגים שונים, לדוגמה, בבניין בו קיימת הסכמה של כל בעלי הדירות למעט בעל דירה אחד שמתנגד לפרויקט מכיוון שהגינה והמרחב הציבורי קטנים. טענה מסוג זה לא תתקבל, כיוון שעדיף לקבל בניין יציב כנגד רעידות אדמה, להפסיד משטח הגינה (אך להרוויח לובי מודרני, רחב יותר) גם אם המצוי לעומת הרצוי אינו מושלם.

האם דייר אחד
יכול למנוע את ביצוע התוכנית?

במקרים רבים, חוסר הסכמה של דייר אחד בלבד, עלול לסכל את ביצוע המיזם באופן מוחלט. או לעכב את הפרויקט ע"י הערמת מכשולים משפטיים שונים, טרם ביצוע העבודות ובמהלכן.

מה עושים אם קבוצת דיירים מסרבים,
או דייר סרבן?

בכל מקרה בו מיעוט מבין הדיירים מתנגד לביצוע התוכנית, מסיבות אלו ואחרות, מקפידה 'חברת ארץ'  לקיים דיאלוג עם הדיירים הסרבנים ולהגיע איתם להבנה ולפשרה.

תמ"א 38:
כך תעשו את זה נכון

בחירת יזם מקצועי שילווה את הדיירים בכל התהליך, מינוי נציגות הדיירים ברב של 80% וחתימה על ייפוי כח ליווי וייצוג לחברת 'ארץ עיר'.

1.

אסיפת דיירים

בדיקת היתכנות לעמידה בדרישות תמ"א 38 (חברת 'ארץ עיר' בודקת את הפרטים הטכניים: מבנה הבניין, שטחו והאם עומד בתנאי החוק).

2.

בדיקת היתכנות

בדיקת היתכנות משפטית על ידי עו"ד שנבחר מטעם הדיירים (במימון החברה היזמית 'ארץ עיר') בדיקת זכויות והיתכנות אדריכלית על ידי אדריכל שנבחר מטעם הדיירים (במימון החברה היזמית 'ארץ עיר)

3.

בדיקות היתכנות
וזכויות בנייה

מדידת הדירות הקיימות, כולל מרפסות ותכנון דירות חדשות בתוספת 25 מ"ר, הדמיה חיצונית של הבניין הערכת שמאי לשווי הדירות הקיימות ושווי עתידי.

4.

תכנון וכדאיות

קבלת אישור עקרוני מהעירייה

5.

אישור עקרוני

6.

אישור תכניות מפורטות

אישור הדיירים לתוכניות המפורטות שאושרו ע"י העירייה

7.

הוצאת
היתר בנייה

הוצאת היתר בנייה

8.

ביצוע העבודה ופיקוח

מפקח הבנייה (אשר נבחר ע"י הדיירים) בודק לאורך כל הבנייה אם הקבלן בונה בהתאם להיתר וללוחות הזמנים ומוודא שאין ליקויי בניה.

9.

קבלת טופס 4:
סיום העבודות

קבלת טופס 4:
סיום העבודות

לא דורש ממך שום מאמץ או כסף

מגדיל את שווי הנכס בצורה דרסטית

משפר את איכות החיים עם חדר נוסף, מרפסת סוכה, חניה ובניין מפואר ויוקרתי

עלייה בערך הדירה
%
בטחון כלכלי ויציבות פיננסית
%
זכאים לתוכנית תמ"א 38
%

עוד על תמ"א 38

תמ"א 38 הסוף?!

תמ"א 38 הסוף?! נצלו את ההזדמנות האחרונה! תוכן עניינים בהתאם להחלטת המועצה הארצית לתכנון ולבניה, חוק תמ"א 38 הוארך עד אוקטובר 2022 בלבד. ההחלטה התקבלה

להמשך קריאה »
תמא 38 המדריך המלא

תמ"א 38 בירושלים

מעוניינים להתקדם לדירה טובה יותר בלי להשקיע כסף? תמ"א 38 בירושלים זה הפתרון שלכם! תמ"א 38 בירושלים למה אנחנו? תמ"א אלו ראשי תיבות למונח התכנוני:

להמשך קריאה »